Lgs Sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için başvurular merkezî olarak bakanlık tarafından yapılmaktadır. (Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler hariç) Başvurular genel olarak Nisan ayında yapılmaktadır. Sınav giriş yerleri ise Mayıs ayında e-Okul veli bilgilendirme sisteminden ilan edilmektedir.
Başvuru işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden bilgileri güncel olmayan öğrenciler bu durumu, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine bildireceklerdir. Okul müdürlükleri, öğrencilerin bilgilerini (fotoğraf, MERNİS-nüfus kayıtları, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları, denklik kayıtları, sınav tedbir hizmeti gibi) sınav başvuru tarihinin sonuna kadar kontrol ederek gerekli güncelleme işlemlerini tamamlayacaklardır. Öğrencilerin elektronik ortamdaki bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlükleri sorumlu olacaktır.
Lgs Sınavı Hazırlık Yardımcı Kaynakları
Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere yardımcı kaynak olabilmesi amacıyla 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren her ay düzenli olarak örnek soru yayımlamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan örnek sorularda Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden 10 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden ise 5 soru bulunmaktadır. 2018 yılından 2022 yılının sonuna kadar Milli Eğitim Bakanlığı toplamda 1440 adet örnek soru yayımlamıştır.
Lgs Sınavı İçeriği ve Soru Sayısı Nedir
Bu sisteme göre altı temel ders için -Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi- 8. sınıfın sonunda tek günde iki oturum hâlinde bir sınav yapılır.
- LGS, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak hazırlanmaktadır. Sabah oturumunda uygulanan sözel bölümde 50, öğlen uygulanan sayısal bölümde 40 olmak üzere sınavda toplam 90 soru bulunmaktadır.
- LGS'nin ilk oturumu Türkiye saatiyle saat 09.30’da, ikinci oturumu ise saat 11.30’da başlamaktadır.
- Sözel derslerde soru başına 1.5 dakika, sayısal derslerde ise soru başına 2 dakika zaman verilmiştir.
- Sözel bölüm 50 soru olup 75 dakika, Sayısal bölüm 40 soru olup 80 dakika sürmektedir.
- Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürür ve mazeret sınavı bulunmamaktadır.
- Bir önceki sistem olan TEOG sistemine göre sorular daha seçicidir ve öğrencilerin genel kanaatine göre LGS daha zordur.
- Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı getirmelidir. T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi gereklidir. (Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.)
- Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar getirebilir. İşitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri aletler getirilmez. Çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, getirilmez. Kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik veya mekanik cihazlar, databank sözlük getirmek yasaktır. Öğrenciler, bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır.
TÜM YKS LGS KURSLARI FİYATLARINI GÖRMEK İÇİN VE DİĞER KURSLARLA KARŞILAŞTIRMAK İÇİN HEMEN TIKLAYINIZ.
- Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.
- Ortaöğretim kurumlarına yapılacak olan tercihler yerel ve merkezi tercihler olarak iki türde yapılacaktır. Merkezi yerleştirmede sınavla öğrenciler alan fen, sosyal, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslek liseleri puanlama üstünlüğü baz alınacak. Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, öğrencilerin bulundukları yere göre ikamet adresi, okul başarı puanı, devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde tutularak yapılacaktır.
Lgs Sınavının Geçersiz Sayılacağı Durumlar Nelerdir?
Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,
Cevap kağıdının, sınav evrakı dönüş zarfından çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması,
- Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi,
- Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması,
- Geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi,
- Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,
- Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,
- Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesinde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerince hazırlanmış tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.
Sınav Sonuçlarının Hesaplanması Nasıl Olacaktır?
LGS puan hesaplama yapılırken her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanmaktadır. LGS formülü Milli Eğitim Bakanlığı LGS kılavuzunda her sene yayınlanmaktadır.
Tüm Lgs ve Yks Kurslarının güncel fiyatlarını öğrenebilirsiniz ve diğer YKS ve LGS Kurslarıyla karşılaştırarak kendinize en uygun Yks Lgs Kursunu bulabilirsiniz. www.bidunyaegitim.com şubesi olan binlerce Yks ve Lgs Kursu,hepsi indirimli ve sigortalıdır. Okul indirim kuponu olanlara tüm yks lgs kursları %10 indirim yapmaktadır.