Üniversite Tercihleri Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yds sınavında başarılı olan öğrencileri tebrik ediyoruz, başarılı bir yks kursu ve yks sınavı sonrasında yüzü gülenler T.C kimlik no.su ve aday şifresi ile birlikte ÖSYM tarafından hazırlanan aday işlemlerinin yapıldığı sisteme giriş yaparak tercihlerinin son şeklini hazırlayarak ÖSYM’ye göndermeliler.
Tercih için sisteme giriş yapılmasından sonra aday tercih listesini oluşturup, onayladıktan sonra tercih işlemi tamamlanabilmektedir. Üniversite tercihleri nasıl yapılır sorusu da bu şekilde bir açıklamaya kavuşmuş olmaktadır. Her yıl üniversite sınavını başarı ile geçip tercih hakkı kazanan adaylara ÖSYM tarafından 24 tercih yapma hakkı tanınmaktadır. Bu listenin hepsini doldurmak zorunda değilsiniz, istediğiniz bölüm hangi üniversitelerde varsa onları listelemek faydalı olacaktır.
Üniversite tercihleri nasıl yapılır sorusunun yanıtı tercih dönemi öncesinde ÖSYM’nin web sitesinde tercih kılavuzu yayınlanarak adaylara sunulmaktadır. Bu nedenle tercih yapacak olan her adayın bu kılavuzu inceledikten sonra tercihlerini yapması gerekir.
Üniversite Tercihleri Oluştururken Nelere Dikkat Edilmelidir
Üniversite tercihleri nasıl yapılır, konusunda son bilinmesi gereken unsur gitmeyi ve okumayı istemediğiniz okulu ve bölümü sakın tercih listenize almayın. Gitmeyeceğiniz bölüme yerleştirmeniz yapılırsa ve sonraki yıl tekrar Tyt ve Ayt sınava girmek isterseniz bu sizin için büyük bir sorun olabilir.